December 5, 2012

mad woman

 

too upset. and. marah. terlalu.

sem ni punya housemate sumpah bikin hangin. she’s good. budak baik. tapi selalu sangat buat gua panas. selalu.

first, aku memang masalah bab buang sampah. sebab ta suka. unless, buang sebelum melimpah taleh buang and berbau. get it? kalau rasa sampah tu berair and gonna create bad smell, memang awal awal lagi aku buang sesiap. masalahnya orang rumah ni, tade rasa na buang sampah but they really good in create one. even sampah tu da penuh, tetibe boleh hold on kot buat sampah sampai la ade tukang buang sampah iaitu aku pegi buang dekat tong besar tepi lift tu. ye tepi lift je nanti ade bibik bibik yang kutip tetiap pagi bersihkan. bukan dekat tong sampah besar yang dekat bawah macam buang sampah dekat kondo tu. masalahnya, lift tu hari hari guna buat pegi kelas, ta boleh hangkut sampah sekali?

ade satu hari, siap angkat plastik letak sampah dari tong, letak atas lantai, sebab nanti sampah tu melimpah ta cukup tong. but instead of angkat sampah tu pegi buang, dia tinggal je kt lantai tu, for 2 days. sampai aku sakit mata tengok, aku jugak yang kene pegi buang. bukannya beli plastik sampah suruh saving pon. ape punya perangai tah. bila ganti plastik baru dlm tong sampah tu, pandai pulak buat sampah baru. buang nya tidak jugak.

second, bila bab na basuh kain, dalam rumah ni memang ade dua orang je yang guna ampaian tu. aku. ngan sekor ni. tapi dia ni, asal aku basuh, dia basuh. asal aku ta basuh, kosong je pulak ampaian tu. yang pantang, aku da letak sidai hanger cantik siap susun susun tup tup esok na angkat bebaju semua da dihimpit ke tepi untuk dia sidai segala harta dia. without hanger. basuh tangan. oh bayangkan basuh tangan punya basah compare dengan baju aku basuh guna machine punye basah. elok baju aku na kering, basah lenjun serupa ta kena perah langsung. mende boleh kering sehari, took for 3 days kekadang aku kena basuh balik sebab berbau. buang masa dan tenaga tahu tak? so sekarang ni, selalu curi masa within gap class, basuh time weekdays. cuba.

third, tadi jadi. less than hour punye cerita. keluar makan durian. balik, budak dlm rumah ni keluar. gua na gi toilet. toilet kunci dari dalam. APEKAH? and dia balik , entah, ta balik balik lagi kot. i was at home before she went out. cant she let me know, yang pintu tu ta sengaja kunci ke ape ke. kamon la? tade common sense ke ape perempuan ni. pastu aku terkial kial na kena cari jamban sampai biru biru muka. at least aku boleh keluar, lepak, ta pendam pundi macam ni. da la pesen pundi kecik. serius. marah. spend around one hour menjahanamkan pintu tu na bagi terbukak. tapi tana bukak. na kene tunggu esok jugak gi buat report. agak agak pompuan ni gi buat report, ke aku jugak na kene mengadap office tu? haila.

lagi sebulan na habis sem. keras kepala aku kalau macam ni selalu.

benci. benci gila budak ni. gila.

4 comments:

budak kidal said...

selalu rasa dulu masa asrama . tak try bahi hint hint ke dekat orang yang tak reti nak tl buangkan sampah tu hehe ce try .

farah said...

bagi hint ta guna pakai. tampal note kat tepi tu pasal buang sampah. settle. haha

shahrukh khan said...

berak flush x?

ohcikgu said...

lagi pening kepala bila budak-budak buang sampah dari tingkat atas..kene kepala saya..huh.