May 28, 2015

Perangai

Aku ada satu perangai, bila beli barang, sayang nak guna.

Kalau beli makanan, Aku take time to open and eat those because it will finish eventually and I know I won't buy them anytime soon or bende tu susah dapat.

Kalau beli kasut lagi la sayang nak pakai, nanti kotor. Sobs. Tapi kasut tu diguna untuk kaki, of course la kena pakai. Aku baru lepas borong 4 pasang kasut. Lepas tu Aku redha pakai selipar jamban padahal ta reti pakai selipar sebab sayang nak pakai barang baru.

Aku suka tengok dia cantik je bungkus dalam pastik. Tapi kalau food nanti expired. Demit.

Aku tatau lah ni memang perangai buruk aku atau memang perempuan ada gene macam ni. Haha.

2 comments:

DyLa said...

girls jarang perangai macam nie, biasanya laki ramai.. beli mahal nak giler last2 buat stok peram je sebab sayang sangat

sa'adah by atiehilmi said...

ehmegard !! sama dengan kakak.. ni paling latest laa.. encik suami beli kan kakak wadges kaler peach.. memang cantik.. sudah nya kakak tetap sarung slipar sandal getah jukebox berharga RM 9.90.. sayang gile kot nak pakai kasut baru walaupun tau kasut adalah letaknya di kaki.. bukan salah kakak eh.. hahahaha~